Banjalučani nose gol prednosti na revanš s Rudarom

Lokalni derbi pripao Borcu

Banjalučani nose gol prednosti na revanš s Rudarom

U lokalnom derbiju između nekadašnjeg premijerligaša Rudar Prijedora i banjalučkog Borca, u okviru prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, trijumfovao je gostujući sastav s minimalnih 1:0.

U prvih 45 minuta viđena je dopadljiva fudbalska predstava na stadionu u Omarskoj, a koju je upotpunilo prisustvo obje navijačke skupine. Mreže su mirolave sve do samog finiša prvog poluvremena kada je za vodstvo gostiju iz Banja Luke pogodio Toni Jović.

Drugo poluvrijeme proteklo je uglavnom u igri na sredini terena, te su se gosti u nastavku preorijentisali na kontranapade, u cilju da sačuvaju prednost stečenu u samom finišu prvog dijela igre. Domaći fudbaleri su u drugih 45 minuta pokušavali da dođu do izjednačujućeg gola, izveli su i više kornera od svojih protivnika, ali na kraju je uvijek nakako nedostajao taj precizni završni udarac.

Sama utakmica bila je puna nervoze o čemu svjedoči i osam žutih kartona koje je pokazao glanvi arbitar meča Predrag Stankić, od čega pet domaćim i tri gostujućim fudbalerima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada se sve sabere i oduzme izabranici Vinka Marinovića na revanš susret zasluženo nose gol prednosti.

Kup BiH, osmina finala:
Rudar Prijedor – Borac Banja Luka 0:1 (Jović 45.+1)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.