Barać: Dobar rezultat u Travniku kao uvertira za Velež

Veznjak Čelika za SportSport.ba

Barać: Dobar rezultat u Travniku kao uvertira za Velež

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se u sjajnoj formi, a pod vodstvom trenera Nizaha Hukića u posljednjih 10 utakmica u prvenstvu i Kupu nemaju poraza. 

Zeničani u posljednjih osam utakmica u gostima nisu poraženi, a posljednji put su "pokleknuli" na strani 14. septembra prošle godine protiv Zvijezde u Gradačcu.

Sigurno je da navijači Čelika od svojih ljubimaca očekuju i u narednim utakmicama da nastave pozitivan niz. Prva od dvije izuzetno važne i teške utakmice je na Piroti protiv Travnika, a očekuje se da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta. 

Sigurno da je za to razlog odlična ekipa Čelika koja postiže sjajne rezultate u posljednje vrijeme, ali i pojačani domaćin, koji je slavio u posljednja dva kola nad Širokim kući i Leotarom u Trebinju.

Prošle sezone Travnik je pobijedio Zeničane rezultatom 2:1, a jedini gol za Čelik postigao je veznjak Stipe Barać.

Ovaj veznjak i ove sezone je standardni član udarne postave crno-crvenih, a igra Zeničana u veznome redu ne može se zamisliti bez ovog sjajnog igrača.

O utakmici na Piroti za SportSport.ba kazao je:

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv motiviranog domaćina, koji na krilima dvije vezane pobjede želi nastaviti sa dobrim igrama i izvući se iz zone ispadanja. Mi u Travnik idemo mnogo rasterećeniji, ali ne želimo da prekinemo sjajan niz igara i rezultata". 

"Prošle sezone smo nesretno izgubili, ali ovaj put ne želimo da iznevjerimo naše navijače, koji će sigurno kao i svaki put dosad ispuniti Pirotu. Očekujem dobru utakmicu, sjajnu atmosferu na tribinama i nastavak našeg niza neporaženosti", kaže Barać.

Nakon Travnika za Zeničane slijedi utakmica sezone protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da bi dobar rezultat protiv Travnika bio sjajna uvertira za revanš Kupa protiv Veleža, to je sigurno najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo u Vrapčićima postići pogodak, ako želimo u polufinale, a za to sigurno imamo kvaliteta i znanja". 

"Nadam se da ćemo proći kvalitetnu ekipu Veleža, koja nam je u Zenici stvorila dosta problema, ali ne smijemo propustiti ovu priliku i obradovati naše navijače", završio je razgovor za naš portal velika radilica ekipe Nizaha Hukića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.