Barać: Iz Čelika me još niko nije zvao

Sjani veznjak trenutno bez kluba

Barać: Iz Čelika me još niko nije zvao

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u narednu sezonu ući će s potpuno izmijenjenom ekipom, budući da je kostur ekipe napustio Bilino polje.

Jedan od igrača koji vjerovatno neće igrati u crno-crvenom dresu u narednoj sezoni je i 29-godišnji veznjak Stipe Barać, ovaj igrač koji igra na svim pozicijama u veznom redu još nije našao novi klub, a pomalo je razočaran i ljudima iz Čelika.

"Trenutno sam bez kluba, imam neke sigurne opcije u Hrvatskoj, ali to su neambiciozni klubovi u koje mi se baš ne ide. Početkom mjeseca meni je istekao ugovor s Čelikom i niko me nije zvao, niti iskazao želju da razgovaramo. Po medijima čitam da sam blizu ostanka na Bilinom polju, pa sam još u nedoumici otkud takve informacije i koji ih je plasirao. Istina je da sam očekivao poziv predsjednika kluba, ali kako vidim klub je angažovao dvojicu veznjaka, tako da sam sve više uvjeren da narednu sezonu neću igrati u crno-crvenom dresu", kaže bivši igrač Splita, Junaka i Dugopolja koji je za Čelik postigao osam golova u dvije sezone.

Za Čelik je u dvije sezone odigrao preko 60 utakmica, te je bio standardan kod Vlade Jagodića, ali i Nizaha Hukića.

"Dvije sezone u Zenici su bile prelijepe, u prvoj nam je za dlaku izmakla Evropa u posljednjem kolu, ali smo vratili publiku na stadion. Prošla sezona je bila nešto lošija, ali smo stigli do finala Kupa, gdje realno nismo mogli preko mnogo snažnijeg Sarajeva. Rezultatski pomak je napravljen, ali navijači zaslužuju da se Čelik sva sezone bori za titulu i da redovno igra u Evropi. Čelik i Robijaši će zauvijek ostati u mome srcu bez obzira da li ću vise obući dres Čelika. Nadam se da sam svojim pristupom, odnosom prema klubu i igrama na terenu opravdao povjerenje publike", kazao je za SportSport.ba sjajni veznjak kojeg bi svaki trener volio vidjeti u svojoj ekipi, budući da odlično pokriva sve pozicije u veznom redu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.