Trener Zrinjskog za SportSport.ba

Barbarić: Iskristalizirat ćemo igrački kadar veoma brzo

E. Čaušević

HŠK Zrinjski prethodnih nekoliko dana nalazi se u Međugorju gdje se igrači ove ekipe pripremaju za proljetni dio Premijer lige BiH.

Aktuelni prvak BiH u Sport centru u Međugorju provest će još sedam dana, a šef stručnog štaba ovog kluba, Ivica Barbarić, za SportSport.ba rekao je da je prezadovoljan uslovima koje njegov tim ima u Međugorju.

"Prvenstveno smo zadovoljni vremenom koji nas idealno služi tako da možemo odraditi sve što želimo, a i inače ovdje su uslovi idealni tako da smo prezadovoljni. Što se tiče uigravanja mi imamo sreću što smo od početka krenuli raditi s loptom što nam je omogućilo da nađemo te neke rupe tako da smo zadovoljni. Povreda nemamo, samo Tomić ima malih problema sa tetivom i tu smo također zadovoljni. Ovaj dio ćemo iskoristit za rad, 29. januara završavamo sa utakmicom protiv Neretvom iz Metkovića. Poslije idemo u Medulin gdje ćemo imati tri utakmice, a kada se vratimo igrat ćemo na turniru u Gabeli. Zbog toga ovdje nismo planirali neke utakmice jer smo prenatrpani, ali u biti mislim da je to dobro", rekao je Barbarić.

Trener Zrinjskog trenutno na raspolaganju ima 28 igrača i ne krije da će nakon boravka u Međugorju biti iskrastiliziran broj fudbalera koji će nositi dres mostarskog kluba u drugom dijelu sezone.

"Mi ćemo se potruditi da iskristaliziramo igrački kadar. On ovisi o samoj kvaliteti igrača, ali imamo mali problem s velikim brojem stranaca koji moramo smanjiti. Želimo da odemo u Medulin sa nekim optimalnim brojem igrača na koje ćemo računati. Vjerovatno će biti odlazaka i dolazaka, rekao sam o čemu ovisi. Znate da naši igrači imaju određenu cijenu i prestiž moguće je da bude odlazaka", dodao je trener Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Barbarić je govorio i o tome da li Zrinjski može odbraniti titulu prvaka BiH.

"Naš je cilj da odbranimo titulu. Imamo kvalitet da to uradimo, to je dobro jer ako imaš neki cilj on treba da bude dohvatljiv. Nećemo da se opterećujemo sa našim protivnicima, isključivo je koncentracija na sebe da se što bolje pripremimo".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti