Barbarić pred Čelik: Sve osim pobjede je neuspjeh

Zrinjski gostuje u Zenici

Barbarić pred Čelik: Sve osim pobjede je neuspjeh

M. Maksimović

Jesenji šampion i branilac naslova u BHT Premijer ligi BiH, Zrinjski iz Mostara spremno dočekuje start proljetnog dijela sezone u Premijer ligi.

Plemići su sutra gost Čelika koji je tokom zimske pauze dosta radio na reorganizaciji, ali i angažovao kvalitetna pojačanja, te u dobroj mjeri sredio stvari unutar kluba. U Zrinjskom je također bilo dosta promjena, a novi trener Ivica Barbarić zadovoljan je onim što je urađeno tokom zime.

"Mogu da kažem da smo uradili manje-više ono što smo htjeli. U fudbalu uvijek postoji određena vrsta pritiska, ali to je na neki način dobro, mobilizira i čini te pripravnim da uradiš stvari na najbolji mogući način," rekao je Barbarić, koji kad je rezultat u proljetnom dijelu sezone u pitanju ima samo jedan cilj.

"Želimo odbraniti titulu, jer imam kvalitet da to postignemo. Idemo prema tom cilju", poručio je. 

Na sutrašnjoj utakmici sve osim pobjeda za Barbarića bi predstavljalo neuspjeh. 

"Moramo iskazati ambicioznost kroz adekvatan odnos što se tiče htijenja, želje i volje. Trebamo biti skoncentrirani na ono što radimo, i na taj način možemo do osvajanja tri boda", istakao je Barbarić.

Prema najavama iz Zenice stadion Bilino Polje bi trebao biti ispunjen u subotu, što će biti veliki motiv za oba tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želja svih nas je igrati pred punim tribinama i u sportskom ambijentu, tako da je to stimulirajuće i za Zrinjski i za Čelik. Oni su imali dosta promjena, ali teren je na kraju važan, pa ćemo vidjeti šta će biti sutra", rekao je Barbarić. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije