Stoper Sarajeva

Barbarić: Privukla me Evropa, borba za trofeje i navijači

Tomislav Barbarić ima jako lijepe utiske nakon nekoliko dana provedenih sa ekipom Sarajeva.

Hrvatski stoper pojačao je bordo tim za narednu sezonu, a njegovo iskustvo i njegove kvalitete zasigurno će biti od velike pomoći za našeg prvaka.

“Dečki su me odlično primili, to sam i očekivao. Lakše je kad pričamo isti jezik. Osjećam se dobro, dobro se radi. FK Sarajevo ima odličnu ekipu, ima odlične pojedince i mislim da ćemo se još bolje uigrati i da ćemo to pokazati protiv Lecha”, kazao je Barbarić, dodavši:

“Ono što me privuklo u Sarajevu je to što se igra Evropa, što klub želi da osvaja trofeje i definitivno je to nešto zbog čega sam došao. Nadam se da ćemo osvajati trofeje i ove godine”.

Koliko znaš o Lechu?

“Polako se upoznavamo s Lechom. Nisu oni slučajno prvak Poljske, ali imamo svoje šanse, dobro ćemo se pripremiti za tu utkamicu”.

Je li prednost što je prva na Koševu?

“Teško je to govoriti, pošto se igraju dvije utakmice, ali moramo biti malo ofanzivniji u prvom duelu. Nakon te utakmice, saznat ćemo je li prednost što smo prvu igrali kući”,

Konkurencija?

“Na svim pozicijama vlada jaka konkurencija i to je jako dobro za klub, pa se na treninzima dobro radi. Odlično se slažem sa svima, ne postoje nikakvi problemi. Dajem sve od sebe i nadam se da ću biti u optimalnom stanju za utakmicu, trener će odlučiti da li ću igrati. Stepanov i ja smo došli, a na stoperskoj poziciji nas ima dosta”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drago mu je i zbog navijača

“Pratim klubove u regiji i znam kako to kod nas ide. Igrao sam u par klubova u Hrvatskoj i tamo je postao veliki problem što nema ljudi na stadionu, možda izuzev Hajduka i Rijeke. Sarajevo ima odlične navijače, znam da će nas pratiti i veselim se utakmicama koje dolaze”, kazao je Barbarić na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.