Čelni čovjek ŽNK Iskra

Basara: Želimo biti stabilan premijerligaš

S. Mlaćo

U debitantskoj polusezoni u Premijer ligi BiH nogometašice Iskre iz Bugojna osvojile su treće mjesto, te tako opravdale visoke ciljeve zacrtane ulaskom u najjači rang našeg ženskog nogometa. 

Čelni čovjek ovog kluba Naim Basara redovan je na skoro svim treninzima kluba, ne dozvoljavajući da mu promanke ni najmanji detalj. Basara je na čelu sa Upravom kluba i sponzorima obezbjedio i sedmodnevne pripreme u Međugorju, čime se u današnje vrijeme može pohvaliti samo mali broj klubova u našoj zemlji. 

"U nedjelju smo imali prozivku, gdje su se javile sve nogometašice izuzev tri koje su opravdano odsutne. Što se tiče priprema, one prolaze po planu i programu, a Upravni odbor je utvrdio plan i program. Ustanovljeni su svi termini, a prvi dio priprema ćemo odraditi u Bugojnu, te jedan dio na Rostovu. Drugi dio priprema će biti odrađen u Međugorju, a prvi protivnik će biti ekipa Brotnja iz Čitluka. Nakon toga u planu su i susreti sa Slogom iz Ljubuškog i Eminom iz Mostara ili Čapljinom", kazao je Basara. 

Bugojanke najprije žele izboriti Ligu za Prvaka, a ne kriju da im je želja kraj sezone dočekati na drugom mjestu, tik uz SFK 2000. 

"Što se tiče ambicija, naš cilj je da budemo stabilan premijerligaš, te smo zacrtali da na kraju sezone budemo drugi. Ja bih ovom prilikom čestitao SFK 2000 koji je već otišao daleko i novi je prvak, a tu je sada borba za drugo, treće i četvrto mjesto. Mislim da je Liga za prvaka za ŽNK Iskra na dohvat ruke, ma da nikoga ne podcjenjujemo. Nama Upravnom odboru i meni kao prvom čovjeku je najveća satisfakcija što naše četiri kadetkinje nastupaju za našu reprezentaciju, te su dobro igrale u jesenjem dijelu sezone i vjerujem da će u nastupajućoj sezoni izboriti mjesto u prvoj ekipi", dodao je Basara za SportSport.ba.

Treba istaći da su sjajnu prošlu godinu u ŽNK Iskra Bugojno krunisali osvajanjem velikog broja priznanja na Izboru najboljeg sportiste Općine Bugojno i najboljeg sportiste SBK/KSB za 2016. godinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi