Bašić: Celje je idealan klub za moj dalji napredak

Juniorski reprezentativac BiH

Bašić: Celje je idealan klub za moj dalji napredak

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Bašić nedavno je napustio matični Velež i potpisao ugovor sa slovenačkim prvoligašem Celjem. 

Bašić od svog dolaska trenira sa prvotimcima Celja, ali će na službeni debi morati sačekati kraj ove godine. Do tad će igrati u juniorskom timu ovog kluba.

„Prezadovoljan sam uslovima ovdje u Celju. Klub je odlično organizovan i idealan za moj dalji razvoj i napredak. Dolazak ovdje je stepenica više u mojoj karijeri, i već sad znam – odličan potez. Kompletirao sam svu papirologiju, a za prvi tim Celja ću debitovati čim napunim 18 godina. To će biti u decembrum a debi vjerovatno početkom naredne godine. Do tad ću igrati za juniorski tim, a trenirati sa seniorima,“ kaže Bašić.

Talentovani Mostarac nedavno je nastupio u dresu juniorske reprezentacije BiH. Test u Vogošći protiv mlade selekcije bio je odličan potez Nogometnog saveza i selektora Karačića i Jagodića.

Igrao sam prvo poluvrijeme. Zadovoljan sam svojim nastupom. Imamo odličnu reprezentaciju sa igračima poput Radovca, Memije, Gojaka i ostalih i siguran sam da možemo napraviti prave stvari. Kvalifikacije koje u oktobru igramo u Makedoniji će pokazati koliko vrijedimo,“ dodao je Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti