Bašić: Ćiro nije mogao odbiti Husića, zašto bih ja?

Novi trener Sloge za SportSport.ba

Bašić: Ćiro nije mogao odbiti Husića, zašto bih ja?

S. Mlaćo

Nermin Bašić od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba FK Sloga Simin Han.

Bašić je posljednji angažman imao u Metallegheu iz Jajca, s kojim je napravio historijski uspjeh, plasman u Premijer ligu, a nakon toga bio je na pragu novog angažmana van naše zemlje.

To se ipak nije desilo, a za SportSport.ba ambiciozni Bašić otkriva zbog čega se odlučio za Slogu.

"Nakon što sam bio vrlo blizu preuzimanja klubova iz Slovenije i Njemačke, do realizacije ipak nije došlo i vratio sam se u BiH. Uslijedio je poziv Azmira Husića, a svi znamo kakva je to ljudska veličina i šta je napravio sa Slobodom. Kada Miroslav Ćiro Blažević nije mogao odbiti Azmira, zašto bih odbijao ja, čovjeka s kojim je privilegija raditi. Svi znamo kakve planove i ambicije on ima, pa mi je drago što sam dio jednog takvog projekta", kazao je Bašić.

Sloga starta već sutra, a sam plan priprema je poznat.

"Sutra je prozivka u 12 sati na stadionu Tušanj, a pripreme smo podijelili u četiri dijela. Prvi je ljekarski pregledi te testovi, drugi treniranje na Tušnju na plastici uz odigravanje četiri utakmice, a treći dio putujemo na pripreme u Međugorje. Četvrti, završni dio, ćemo raditi u Tuzli i tempirati formu, te odigrati generalnu utakmicu pred prvo kolo nastavka sezone", jasan je mladi stručnjak, vlasnik UEFA Pro licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tim iz Siminog Hana prvi dio sezone okončao je na desetom mjestu sa 19 osvojenih bodova.

"Ciljevi za ovu polusezonu su opstanak u ligi, a za naredni period ne bih ništa otkrivao. Trenutno imamo 20 igrača, šest na probi i sigurno ćemo dovesti još dva tri kvalitetna igrača", dodao je novi trener FK Sloge Simin Han Nermin Bašić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi