Bašić: Izgleda da Metalleghe svima nešto nudi

Trener kluba iz Jajca o tvrdnjama Luje Ilića

Bašić: Izgleda da Metalleghe svima nešto nudi

Nermin Bašić, trener NK Metalleghe BSI, je demantovao tvrdnje da je tim iz Jajca nudio novac za pobjedu nad GOŠK-om.

Metalleghe BSI je porazom u Gabeli izgubio lidersku poziciju i plasman u društvo najboljih je pod velikim znakom pitanja. Nakon utakmice direktor GOŠK-a Lujo Ilić je tvrdio da nije želio prihvatiti ponudu da proda utakmicu, pa je u cijeloj priči najviše profitirala Zvijezda iz Gradačca. 

"Susrećemo se sa brojnim napadima, vidjeli ste šta se pisalo poslije utakmice sa Bratstvom. Izgleda da mi svima nešto nudimo, a mene samo interesuje gdje idu te pare? To su priče koje se puštaju tačno u momenat kada u moj tim treba ući nervoza. Ipak, od toga nema ništa i poručujem neprijateljima da nisu uspjeli u tome. Mi se dižemo još jači", kazao je Nermin Bašić (32) na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Unatoč svemu, Bašić ne gubi nadu u historijski plasman u Premijer ligu. 

"Zvijezda je veliki klub na terenu i van njega, biće tu svega do kraja sezone. Oni imaju u narednom periodu dvije teške utakmice i nadat ćemo se njihovom eventualnom kiksu. Bez obzira na sve, mi ćemo u slučaju da Zvijezda osvoji prvu mjesto čestitati gospodski i okrenuti se sebi. Sada imamo velikih problema sa infrastrukturom, mali smo klub, ali smo uspjeli napraviti čudo u BiH i to dovoljno pokazuje ova sezona", ističe Bašić.

Na samom kraju Bašić se osvrnuo na minimalni poraz od GOŠK-a. 

"Na igračima je bio veliki pritisak. Nismo uspostavili igru onako kako smo željeli, tri-četiri velike prilike nismo realizirali, dok dosuđeni penal za GOŠK ne bih želio komentarisati. Nakon toga više je bilo izležavanja, no ipak čestitam GOŠK-u na pobjedi i drago mi je što je bila borbena utakmica", istakao je Bašić koji vodi Metalleghe od januara 2014. godine. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi