Bašić: Ne tugujem zbog poraza, igrači su dali svoj maksimum

Trener Metalleghea nakon ispadanja iz Kupa

Bašić: Ne tugujem zbog poraza, igrači su dali svoj maksimum

Federalni prvoligaš, Metalleghe BSI, u uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH poražen je od Mladosti iz Velike Obarske rezultatom 1:0, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Dragan Ristić.

Trener Jajčana, Nermin Bašić, u izjavi za SportSport.ba istakao je da ne tuguje zbog poraza, jer su njegovi igrači u današnjoj utakmici dali svoj maksimum. 

"Igrali smo dosta dobro, imali smo stativu, prečku i nekoliko sjajnih prilika. Po veoma teškom terenu uspjeli smo kontrolisati loptu i igrati, u svom stilu, napadački i dopadljiv nogomet. Moji igrači su danas demonstrirali nešto nevjerovatno, jednostavno kao da su igrali po život", izjavio je Bašić.

Bašić smatra da je današnja utakmica pokazala da je Metalleghe kao klub na pravom putu.

"Žao mi je što našu publiku nismo uspjeli obradovati, ali ne želim mnogo tugovati, jer su igrači dali sve od sebe danas, a Metalleghe je pokazao da je kao klub na pravom putu", riječi su Bašića koji u današnjem susretu nije mogao računati na čak četiri fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.