Bašić: Ne zamaramo se s tabelom, želimo rasti kao tim

Trener Metalleghe BSI

Bašić: Ne zamaramo se s tabelom, želimo rasti kao tim

Iako se po prvi put takmiče u Prvoj ligi FBiH, Metalleghe BSI polusezonu uspio je okončati na četvrtoj poziciji, sa dva boda manje od prvoplasiranog Goražda.

Zadovoljstvo nakon postignutog uspjeha nije krio ni trener Nermin Bašić, koji je ponosan i sretan što je dio sjajne priče tima iz Jajca. 

"Bila je ovo veoma uspješna godina u svim segmentima našeg sportskog kolektiva, a ja sam ponosan i sretan jer sam dio ove priče. Po meni, zasluge pripadaju cijelom sistemu i osobama koje rade odgovarajuće poslove u tom sistemu. Zaista je teško riječima opisati kakvi međuljudski odnosi vladaju u klubu. Svi radimo sa puno truda i ljubavi", kazao je Bašić na početku razgovora.

Bašić ističe da nije bilo lako na ljeto dovesti 13 igrača i za kratko vrijeme sklopiti tim.

"Četvrto mjesto na tabeli je uspjeh, posebno kada uzmemo u obzir da nije bilo lako dovesti 13 igrača i za kratko vrijeme sklopiti tim. Napravili smo dobru selekciju igrača. Ono što je meni kao treneru drago, jeste da smo igrali sa stilom, kako kući, tako i na strani. Imali smo glavu i rep, nastojali smo se nadigravati, imati veliki posjed, igrati disciplinovano i uspjeli smo u tome. Nastojat ćemo u drugom dijelu biti još bolji, a momci su se upoznali sa mojom filozofijom i napravili smo dobar temelj. Sada slijedi nadogradnja u igri u svim segmentima".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada su u pitanju ambicije za drugi dio sezone, Bašić kaže da se ne zamara mnogo sa tabelom.

"Najavljivao sam da želimo da igramo najkvalitetniji nogomet i to upravo i radimo. Ne zamaramo se tabelom, jer želimo rasti kao tim i kao klub, a za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju sezone. Jedini pritisak koji pravim igračima je taj da igramo kvalitetnom, a sa ostalim stvarima se nećemo opterećivati. Tražim disciplinu, rad, red i želim iz svakog igrača da izvučem maksimum"; riječi su Bašića na kraju razgovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.