Bašić: Nevres Fejzić je igrač današnje utakmice

Trener Metalleghea nakon pobjede u Zenici

Bašić: Nevres Fejzić je igrač današnje utakmice

D. Kurbegović

Nogometaši Metalleghe iz Jajca u svojoj prvoj, a ujedno historijskoj utakmici u okviru Premijer lige BiH na Bilinom polju porazili su zenički Čelik 1:3, te tako zlatnim slovima upisali svoj premijerni nastup u društvu najboljih klubova u našoj zemlji.

Najmlađi trener u Premijer ligi, Nermin Bašić već treću sezonu je na klupi ekipe iz Jajca i ono što su njegovi igrači danas prezentovali u Zenici pokazuje da je to jedan ozbiljan klub, s odličnom ekipom.

Nakon utakmice strateg gostiju je bio veoma sretan i uzbuđen, a kako i ne bih, njegova ekipa nije mogla zamisliti bolji početak u Premijer ligi.

"Čelik je u prvih 15 minuta imao dvije velike prilike, onda smo iskontrolisali te dubinske lopte i posjed lopte. Iz penala smo uspjeli da povedemo i završimo prvi dio utakmice na pravi način. Drugo poluvrijeme je bilo sjajno, bila je odlična igra i dosta prilika s obe strane. Igrali smo hrabro, nismo se htjeli povlačiti, igrali smo za gol više i na kraju mislim da je došla do izražaja bolja fizička priprema. Mi smo pobijedili 1:3 danas, ali igrač utakmice bio je naš golman Nevres Fejzić" ističe Bašić.

Gosti su očekivali danas pobjedu i pored svih problema u kojima je Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo mi je lijepo danas na ovom stadionu i želim Čeliku sve najbolje u nastavku sezone. Ja sam danas očekivao pobjedu, to je moj stil, morate imati malo i sreće. Željeli smo, borili smo se i na kraju smo nagrađeni za to sve, te smo ostvarili veliku pobjedu na Bilinom polju" završio je Bašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi