Bašić: Ovo je za nas kao osvajanje Lige prvaka

Metalleghe slavi plasman u Premijer ligu

Bašić: Ovo je za nas kao osvajanje Lige prvaka

E. Škorić

Trener Metalleghea Nermin Bašić bio je presretan zbog velikog uspjeha.

Jajčani su pobijedili u Goraždu s 3:0, Zvijezda je s 4:0 poražena u Čapljini, pa je Metalleghe novi član Premijer lige BiH. 

"Teško vam mogu reći koliko sam sretan. Puno emocija i truda sam uložio u ovaj projekat. Ovo je rezultat jednog sistema i svih ljudi koji rade u klubu, grada Jajca i svih igrača, koji su dali sebe u sve ovo. Mali smo klub, postojimo tek osam godina, ali pokazali smo cijeloj BiH da se radom sve može napraviti. Ne vjerujem da je neki klub u BiH u ovakom malom vremenskom periodu naparvio ovoliki uspjeh", kazao je Bašić za SportSport.ba, dodavši kako nije bilo predaje ni kada je prije nekoliko kola Zvijezda zasjela na vrh.

"Nikada ne odustajem. Gradili smo tim na pobjedama i porazima i jačali smo se iz svih situacija. Nevjerovatno je kako smo bez pritiska igrali današnju utakmicu. Igrači su odradili dobro posao, a srećom poklopio se i rezultat u Čapljini. Presretni smo, vozimo se i slavimo. Ovo je poput osvajanja Lige prvaka za nas". 

Osluškivao se rezultat iz Čapljine...

"Bili smo u vezi s našim ljudima u Čapljini koji su gledali utakmica".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Premijer liga?

"Nevjerovatna je stvar da u Ligi 12 igra jedan ovako mali klub iz Jajca, ali obećavam da ćemo donijeti nešto novo i da nećemo biti samo prolaznici. Ipak, sada treba proslaviti ovaj uspjeh, pa ćemo se onda spremati za nove izazove", dodao je Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti