Bašić: Respektujemo Zvijezdu, ali želimo slaviti

Trener Metalleghea uoči duela sa ekipom iz Gradačca

Bašić: Respektujemo Zvijezdu, ali želimo slaviti

A. Beganović

Derbi susret 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Jajcu će odigrati Metalleghe i Zvijezda.

Metalleghe i Zvijezda u novu sezonu su ušli sa velikim ambicijama, a fudbalski stručnjaci u našoj zemlji vide ih kao najozbiljnije kandidate u borbi za ulazak u društvo najboljih bh. klubova.

Ekipa iz Jajca je sjajno otvorila sezonu, odnosno u dva gostujuća susreta osvojila je četiri boda, no mladi stručnjak na klupi Metalleghea, Nermin Bašić, ne želi nikakvu euforiju u svom timu.

"Istina, sezonu smo otvorili na sjajan način. Pored teškog rasporeda osvojili smo četiri boda, no ukoliko ne savladamo Zvijezdu, sve će biti uzalud. Rapoloženje u ekipi, ali i u klubu je sjajno, a mislim da ćemo iz susreta u susret igrati sve bolje. Doveli smo dosta igrača i zbog toga moramo biti strpljivi", za SportSport.ba govori šef stručnog štaba Metalleghea, Nermin Bašić.

Zvijezda je u dva kola osvojila tri boda, no i pored iznenađujućeg poraza na otvaranju sezone u Goraždu, Bašić smatra da je ekipa iz Gradačca jako kvalitetna, te da će se do kraja boriti za ulazak u društvo najboljih.

"Zvijezda je sjajno organizovan klub. Njihov poraz u Goraždu me iznenadio, ali i oni su kao i mi, doveli mnogo novih igrača i trebat će vremena da im se sve posloži onako kako oni žele. Ima u Zvijezdi sjajnih igrača, dobar trener ih predvodi i sigurno će naš duel biti jako zanimljiv. Mi želimo slaviti i učinit ćemo sve da dođemo do nova trti boda, ali moramo biti oprezni", dodao je trener ekipe iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako ih mnogo stručnjaci smatraju za najozbiljnijeg kandidata za ulazak u viši rang iz Metalleghea tvrde da njihov primarni cilj nije Premijer liga.

"Naš cilj je sezonu završiti u gornjem dijelu tabele. Svi nas već vide u Premijer ligi i nama iskreno gode pohvale, ali svjesni smo realnosti. Trenutno imamo problema sa infrastrukturom, ali radit ćemo na tome. Imamo plan i viziju, a to nije ekspresan ulazak u Premijer ligu. Rastemo kao klub i postepeno ćemo se nastaviti razvijati, ali ako nam se ukaže prilika da osvojimo prvo mjesto, budite sigurni da ćemo je znati iskoristiti", zaključio je mladi stručnjak, koji sa dosta uspjeha predvodi ekipu iz Jajca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.