Bašić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh

Metalleghe BSI dočekuje Budućnost

Bašić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh

Novajlija u Prvoj ligi FBiH, Metalleghe BSI, u subotu će se na stadionu Mračaj odmjeriti snage s ekipom Budućnosti iz Banovića koja je zadržala većinu igrača iz prethodne sezone.

Obzirom da klub iz Jajca slavi pet godina postojanja, odlukom rukovodstva kluba odlučeno je da će cijena ulaznice za ovaj meč biti besplatna, što obećava prilično ispunjen stadion u kraljevskom gradu. 

„Ovo nam je prva utakmica na domaćem terenu i svi želimo da se predstavimo našim navijačima u najboljem izdanju. Ne smijemo izgoriti u toj silnoj želji, već moramo biti strpljivi i igrati svoju igru tokom čitave utakmice“, kazao je trener Metalleghea Nermin Bašić, a potom dodao:

„Moja ekipa živi za svaku utakmicu i maksimalno smo spremni za Budućnost. Moram priznati da imam nekoliko dilemi oko sastava, ali u subotu će zasigurno igrati najspremniji i igrači koji su u najboljoj formi. Očekujem prvu pobjedu protiv Budućnosti, a sve osim toga bio bi neuspjeh za moj tim“, istakao je Bašić. 

Meč na stadionu Mračaj igra se s početkom u 17:00 sati, a glavni sudac će biti Drago Tabak, zajedno s pomoćnicima Arminom Ćerićem i Jurom Musom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.