Bašić: Sve utakmice igramo u gostima, zaslužili smo pobjedu

Metalleghe remizirao s Olimpicom

Bašić: Sve utakmice igramo u gostima, zaslužili smo pobjedu

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea danas su na Piroti remizirali sa Olimpicom (1:1), te nakon sedam osvojenih bodova imaju isto toliko bodova. Jajčani su poveli ali nisu uspjeli upisati svoju prvu domaću pobjedu. Metalleghe je imao priliku da upiše tri vrijedna boda, ali vrlo lako su i gosti mogli do punog plijena.

Popularni Kraljevi na kraju susreta nisu mogli biti zadovoljni ishodom ovog susreta.


"Prije svega želim da kažem da u utakmicu nismo ušli u utakmicu onako kao smo trebali, odnosno ušli smo dosta nervozno i ekipa Olimpica je pokazala da zna igrati lopte. Spustili smo nam loptu i onda smo nervozno ušli, te mislim da je prvo poluvrijeme neriješeno bio realan rezultat. Druga poluvrijeme dosta bolja igra i nas a i gostiju i mislim da smo zaslužili pobjedu. Olimpic je imao dosta prilika i mislim da nijedna ekipa ne može biti zadovoljna, s obzirom da se borimo za opstanak", kazao je Bašić.

Bez podrške navijača i na samo formalnom domaćem terenu Pirote Kraljevima iz Jajca za sada ne ide.

"Imamo problema igrati na Piroti, igramo svaku utakmicu u gostima i nadali smo se da tu pobjedu protiv Sarajeva možemo danas okrenuti na našu stranu, međutim nismo uspjeli. Nećemo se puno  osvrtati na utakmicu, napravit ćemo kvalitetnu analizu da se ponovo podignemo i da to bude malo u kontinuitetu bolje. Nadam se da ćemo pauzu iskoristiti i da ćemo krenuti sa boljim rezultatima, a igra je tu", dodao je tim menadžer NK Metalleghe Nermin Bašić poslije susreta sa Olimpicom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe će nakon pauze zbog nastupa naše nogometne reprezentacije u goste Širokom Brijegu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi