Trener Sloge pred Goražde

Bašić: U nedjelju igramo za neke svoje snove

E. Dindić

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana sjajno igraju drugi dio sezone u Prvog ligi Federacije Bosne i Hercegovine. U prošlom kolu pobijedili su sa visokih 5:1 na domaćem terenu ekipu Jedinstva, a već u nedjelju očekuje ih novo iskušenje. Idu na megdan ekipi Goražda koja se grčevito bori za opstanak u Prvog ligi Federacije BiH.

Nermin Bašić šef stručnog štaba Sloge iz Simin Hana za portal SportSport.ba govorio je o nedjeljnom gostovanju u Goraždu, a dotakao se i utakmice prošlog kola protiv ekipe Jedinstva. 

"Moram reći da sam zaista sretan načinom na koji smo igrali, sa puno postignutih golova. Međutim, nije to tako lagano izgledalo, najprije smo gubili sa 0:1, i uspjeli smo da se vratimo prvi put u ovoj sezoni. Drugo poluvrijeme smo se zaista razigrali, bilo je mnoštvo lijepih akcija, jako dobrih situacija i mislim da ova ekipa mentalno stasava, da smo počeli igrati lijep nogomet što je bio neki moj cilj. Na početku to nije bilo moguće nije sada to neki pretjerano lijep nogomet, međutim kako rastemo to ide sve bolje i bolje. Utakmica jako dobra, na kraju sam i ja izgubio živce, u 90.minutu crveni karton mog fudbalera, zaista nesportsko ponašanje gdje nisam vidio ni fair-playa ni respekta prema protivniku. Ja sam trener koji poštuje protivnika i smatram da treba imati dozu ljudskosti uz sve to. Ako možete dati 20 komada dajte im toliko, ali uvijek na prvom mjesto mora biti taj respekt prema protivniku i fair playa. Sretan sam što je dobio crveni karton, zaista sam sretan i nadam se da će to biti lekcija za sve u timu ", rekao je Bašić, te dodao: 

"Kada sam dolazio u klub bili smo na 11. mjestu, pričali smo samo kako da opstanemo, odnosno da izborimo opstanak. Znate i sami da je drugi dio sezone, mnogo teži nego prvi dio sezone. Međutim, sada u ovoj drugoj sezoni pričamo o Slogi kao ekipi koja se bori za vrh tabele, jednoj Slogi koja igra dobro, koja ima karakter i koja se takmiči za titulu. Mi smo opstanak obezbjedili, a ja se nadam iskreno da su fudbaleri spremni za nešto više. Šta je to više u ovom trenutku zaista ne znam, možda je to nerealno u ovoj situaciji, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo pošteno do kraja da bi ova ekipa u narednoj sezoni bila spremna za nešto više. Dakle udaramo zdrave temelje za naredni period. U nedjelju nas očekuje izuzetno teška utakmica. Goražde kiksom može da ispadne iz ove lige tako da oni nemaju drugu opciju osim da nas pobijede. S druge strane mi igramo za svoje snove, sada se otvorila opcija za prvo mjesto, pa zašto ga probati ne uzeti. Ja sam čovjek koji voli da se takmiči za trofeje, isto tako moji fudbaleri su blizu nečega što nisu imali prilike da iskuse u životu. Postavićemo se da idemo na tri boda, a vidjećemo na kraju šta će biti", zaključio je Bašić.  

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi