Održana press konferencija pred utakmicu

Baždarević: Bila bi velika greška igrati na bod

T. Hebib

Na današnjoj press konferenciji bh. reprezentacije pred meč s Belgijom u Briselu pojavili su se selektor Mehmed Baždarević i naš veznjak Miralem Pjanić.

Baždarević kaže da su igrači spremni, da će dati sve od sebe za dobar rezultat i da će, iako neki ne igraju u svojim klubovima, kolektiv sve nadoknaditi. 

 "Što se tiče zdravstvenog biltena, nema loših vijesti. Svi su zdravi i spremni. Mislim da su odradili što smo trebali i da spremno očekujemo utakmicu", rekao je Baždarević na početku press konferencije.

Da li je Belgija još bolja u odnosu na prošlu utakmicu? I da li smo mi jači u odnosu na prošlu utakmicu?

"Svi znamo kvalitete Belgije. Oni su sigurno još bolji nego što su bili. Njihovi igrači igraju u najvećim klubovima u Evropi. A mi moramo sačuvati ono što smo dosad napravili iako ima igrača koji nisu u pravoj formi, ali kolektivna igra sve može nadoknaditi".

Kakav će biti pristup od prve minute? Idemo na bod ili?

 "Analizirali smo Belgiju, oni su jako kvalitetni. Strategija postoji, ali bila bi velika greška istrčati na teren i igrati na bod. Moramo biti hrabri, braniti kada je potrebno, ali isto tako imamo kvaliteta da igramo. Ima i Belgija svoje slabosti. Moramo biti čvrsti, agresivni, kompaktni... I mi sigurno imamo dovoljno argumenata da sutra odigramo dobar meč i napravimo dobar rezultat".

 Problemi s igračima u sredini terena, mnogi ne igraju u svojim klubovima?

 "Govorili smo o tom problemu. Neki su igrali, neki nisu. No, još razmišljam, ali neće biti velikih promjena u timu. Moramo vjerovati onima koji su protiv Izraela odigrali jako dobro. Tada isto nisu dosta igrali u klubovima, pa su željom i radom sve nadoknadili. Moramo puno trčati, puno se boriti, da bismo bili rival Belgiji". D

 Miralem Pjanić:

 "Pokušat ću odigrati što bolju utakmicu, da stvorim probleme Belgiji. Dat ću sve za ekipu. Potrudit ću se da budem opasan, da zadajem probleme Belgijancima. Bit će ovo borbena utakmica, moramo biti čvrsto na terenu. Individualno imaju jaču ekipu. Znamo šta nas očekuje, ali nije nas strah. Sutra ćemo izaći na teren sa velikom željom da osvojimo bodove. Potrudit ćemo se da to uradimo".

 Utakmica Belgija - BiH igra se u Briselu sutra s početkom u 20:45 sati.

 

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.