Baždarević i Čustović na Tanovom radaru
Foto: EPA

Kandidati za klupu Kortrijka

Baždarević i Čustović na Tanovom radaru

Mehmed Baždarević i Adnan Čustović nalaze se među kandidatima za trenera Kortrijka, javlja belgijski portal Voetbalnieuws.be. 

U belgijskom šampionatu Kortrijk ne ostvaruje rezultate kakvi su bili zacrtani uoči sezone, a glasine da bi sadašnji trener Karim Belhocine mogao napustiti klub dodatno je podgrijao sinoćni ubjedljiv poraz od Genka (3:0). 

Kao njegov nasljednik najbolje kotira Yannis Anastasiou, a pored njega u opticaju su još i bh. stručnjaci Mehmed Baždarević i Adnan Čustović.

Pomenuti izvor tvrdi kako u Kortrijku imaju dobre veze u našoj zemlji, budući da je ovaj klub kao i FK Sarajevo u vlasništvu milijardera Vincenta Tana.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kočnica prilikom pregovora sa Baždarevićem moglo bi biti to što naš selektor ima ugovor sa N/FSBiH, dok je Čustović trenutno zaposlen u Oostendeu kao asistent. Na istoj funkciji je imao priliku u prošlosti biti u Kortrijku. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi