Selektor BiH zadovoljan

Baždarević: Kipar nam je možda i zakomplikovao situaciju

E. Škorić

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je nakon pobjede nad Velsom bio veoma sretan i zadovoljan.

"Prvo bih da čestitam protivniku koji je došao da se nadigrava, a ne turistički. Također, čestitam im na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Sretni smo što smo pobijedili i što smo nastavili put prema Euru. Nije bilo lako, igra je možda trebala biti bolja ali ovo je zaslužena pobjeda", rekao je Baždarević, koji je potom dodao:

"Pokazali smo puno borbenosti, želje i htijenja. Rezultat 2:0 je jako dobar. Bilo je važno da ostvarimo ovu pobjedu, slušali smo i šta se dešava u Izraelu. Situacija je sada možda i komplikovanija, jer i Kipar sada može da se plasira na Evropsko prvenstvo. Tamo idemo da ostvarimo rezultat koji nam odgovara. Mislim da imamo snage da izborimo baraž, ali samo ako se budemo borili".

Selektor Bosne i Hercegovine ističe da je posebno sretan što su pogotke postigli igrači koji su u proteklom periodu prošli kroz jedan turbulentan period.

"Ibišević je mnogo trčao i borio se za ekipu, i na kraju je nagrađen golom. Ulazak Đurića nam je olakšao posao, drago mi je što su baš ova dva igrača postigli golove. Vedad je prolazio kroz jedan težak period, a Milanu ovo mnogo znači".

Baždarević je sretan i što su se neke stvari dobro 'poklopile'.

"Znali smo da ne smijemo krenuti grlom u jagode, jer se u tom slučaju može desiti ono što najmanje želimo. Bili smo strpljivi i dočekali golove na kraju utakmice. Morali smo da neutrališemo njihovu igru i onda smo krenuli po gol, a scenarij je na kraju bio idealan".

Osim Đurića, odličnu partiju je pružio i Edin Cocalić.

"Cocalić i Đurić su igrači koji su ovdje otkako sam i ja u selekciji. To su momci na koje možemo računati. Iako Milan igra u drugoj ligi, on je igrač koji ima kvalitet i želi da se nametne".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Emir Spahić je iz igre izašao već na poluvremenu.

"Što se Spahića tiče, on je ponovo osjetio bol na zglobu, a sudija mu je zaprijetio da će mu za sljedeći prekršaj pokazati crveni karton. Tu opomenu smo dobili već na poluvremenu, i nismo željeli rizikovati ni njegovu povredu, a još manje crveni karton", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.