Bh. selektor nakon Albanije

Baždarević: Kodro je pokazao da možemo računati na njega

E. Čaušević

Bh. reprezentacija savladala je danas Albaniju sa 2:1 u prijateljskoj utakmici koja se igrala u Elbasanu.

BiH je do pobjede stigla golovima Edina Džeke i Senada Lulića, dok je jedini strijelac za Albaniju bio Balaj. Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj je Mehmed Baždarević izjavio da su novi igrači zadovoljili i ispunili očekivanja.

"Pobijedili smo jednu jako dobru reprezentaciju i znate da imam jako dobro mišljenje o treneru i ekipi Albanije. Što se tiče novih mislim da su dali svoj maksimum, sigurno da ćemo analizirati sve, igrači u zadnjoj liniji mislim da su zadovoljili i ispunili očekivanja. Kenan Kodro mislim da je sa svojom mladošću, energijom i tehnikom pokazao da sada i budućnosti možemo računati na njega. Ja bih čestitao svima onima koji su radili, bilo je onih koji su dali više, a onih koji su dali manje, ali svi zajedno smo ostvarili jednu lijepu pobjedu", rekao je Baždarević, te dodao:

"Sigurno da smo imali problema s protokom lopte, ali mislim da nije protok lopte nego da smo gubili nepotrebno lopte. Izlazak Edina Džeke je jedan od razloga koji je puno pomogao sredini terena. Bilo je perioda u kojima smo pokazali da taj protok lopte može biti interesantan i jako dobar. Napravili su nam probleme s dugim loptama, ali bilo je dobro".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da Albanija ima kvalitetnih igrača. Izabrao bih ono što nama fali na bokovima i tu imate dobrih igrača. Albanija je isto željela dati šansu svima i uigravali su se za kvalifikacije. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja može još bolje, ali danas smo im mi pokvarili planove svojom igrom", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije