Selektor BiH nakon pobjede protiv Švicarske

Baždarević: Momci su odigrali odličnu utakmicu

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Cirihu selekciju Švicarske u prijateljskoj utakmici (2:0).

"Zadovoljni smo rezultatom, mi smo pobijedili jednu jako dobru reprezentaciju. Imali smo dobar početak utakmica, gdje smo dali gol. Sa borbenošću smo im uspjeli parirati i ostvariti pobjedu koja je za nas jako važna", rekao je Baždarević, koji je potom dodao da računa na sve momke koji su ovdje i desetak njih koji nisu:

"Do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo može se svašta promijeniti i ne mogu reći da li je ovo najbolja ekipa trenutno. Još je puno pripremnih utakmica pred nama i svašta se može promijeniti".

"Nismo se opredijelili za rezultat i izašli smo da igramo. Bilo nam je najvažnije da dobro igramo. Borbenost je bila tu i bilo je perioda u kojima smo jako dobro igrali. Ima stvari koje mogu i bolje, ali ne trebamo tražiti mane. Ako budemo tražili mane u ovoj utakmici, onda se jako malo razumijemo u fudbal".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Baždarević je rekao da nastoji da ekipa igra što brže i bolje, ali da i to zavisi i od toga koliko će protivnik dozvoliti.

"Večeras smo igrali protiv jedne kvalitetne ekipe. Momci su se zalagali jedan za drugog i momci su igrali odlično. Zadovoljni smo igrama dvojice igrača iz Premijer lige, ne možemo to odmah vidjeti za kratko vrijeme, ali mislim da su opravdali poziv u reprezentaciju", rekao je selektor BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi