Baždarević: Možda je ipak rezultat mogao biti i drugačiji

Selektor nakon utakmice

Baždarević: Možda je ipak rezultat mogao biti i drugačiji

E. Škorić

Mehmed Baždarević nije mogao biti pretjerano zadovoljan nakon večerašnje utakmice.

Naša reprezentacija je u Briselu poražena s 3:1 od Belgije, te je u teškoj situaciji kada je u pitanju borba za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Možda je rezultat mogao biti i drugačiji da smo uspjeli da malo duže držimo rezultat ili da smo uspjeli izjednačiti u svojim nekim periodima utakmice. Mislim da smo večeras imali protiv sebe izuzetno dobru ekipu i njihova pobjeda je zaslužena. No, zaista mislim da smo mogli da promijenimo stvari u nekim dijelovima utakmice", rekao je Meša.

Šta je krenulo po zlu?

"Mislim da je Belgija u prvom dijelu imala veći posjed lopte, a mi smo brzo potrošili lopte koje smo mogli drugačije iskoristiti. U jednom momentu smo morali primiti i te golove. Nedostajalo je malo i svježine i forme, a o tome svi znamo".

Povreda Spahića?

"Sigurno da je njegov izlazak malo poremetio stvari. Žao mi je u momentima kada smo mogli doći do izjednačenja što nismo uspjeli. Belgija je iskoristila sve svoje faze igre. Moglo je puno bolje s naše strane, ali šta je tu je".

Miralem Pjanić opet nije bio na nivou u reprezentativnom dresu...

"Očekivali smo sigurno više od Pjanića. On igra istu poziciju kao i u klubu, ali imao je lakšu povredu još od utakmice s Juventusom. Od njega puno zavisimo, ali nije on jedini".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sada smo u jako teškoj situaciji

"Ostale su još tri utakmice, znamo šta moramo uraditi. Belgija je u ovom momentu bolja od nas. Morali smo igrati puno bolje nego što smo igrali. Sada se moramo okrenuti Andori i utakmicama u oktobru". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.