Baždarević: Na spisku su trenutno najbolji igrači

Selektor bh. reprezentacije

Baždarević: Na spisku su trenutno najbolji igrači

Mehmed Baždarević na današnjoj konferenciji za medije saopštio je na koje će igrače računati u prvoj kvalifikacijskoj utakmici sa Estonijom.

Na spisku se nalazi ukupno 26 igrača, među kojima su novajlije Tomislav Tomić i Danijel Milićević, a da neće biti nimalo jednostavno protiv Estonije svjestan je i selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević. 

"Svi znamo da nimalo neće biti lako, ali najvažnije je da ovu utakmicu spremimo na jedan jako profesionalan i odgovoran način. Želimo učiniti sve da ovaj prvi korak bude čvrst i jak, a naravno i da u toj prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Upoznati smo s protivnikom i moramo biti spremni na jednu veliku borbu", kazao je Baždarević. 

Iznenađenje je svakako što se na spisku ne nalazi Tino-Sven Sušić.

"Ne znam da li je iznenađenje što nema Sušića? Mijenja klub i vidjet ćemo kako će to sve biti. U naših pet prijateljskih utakmica Sušić nije igrao jer je bio povrijeđen. Odlučili smo se za ove igrače i mislim da je u ovom trenutku to najbolji izbor. Na njega računam za budućnost."

Osvrnuo se i na činjenicu da je Ognjen Vranješ jedini igrač bez kluba.

"Vranješ je jučer raskinuo ugovor sa Sportingom i trebao je preći u Celtic, ali nemam pravu informaciju. Zato i jeste spisak od 23 igrača", istakao je. 

Na pitanje zbog čega će jedan dio priprema biti odrađen u Sarajevu, odgovorio je: 

"Igrači nisu željeli niti su odlučili. Odlučio sam ja i stručni štab. U Sarajevu ćemo odraditi nekoliko humanitarnih akcija i riješiti sponzorske ugovore koji su jako bitni za Savez. Nakon toga idemo u Zenicu. To su samo dva dana”, istakao je Baždarević.

Baždarević je dodao da će funkciju trenera golmana u narednom periodu obnašati neko ko već radi u reprezentativnim selekcijama, dok će se dugoročno rješenje naknadno odabrati. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, duel sa Estonijom bit će odigrana 6. septembra na stadionu Bilino polje u Zenici. Pored Estonije u grupi H još se nalaze Belgija, Grčka, Kipar i Gibraltar. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi