Selektor reprezentacije BiH u dobrom raspoloženju

Baždarević: Nadam se da će nam Vels čestitati na pobjedi

D. Kurbegović

Zmajevi se od ponedjeljka pripremaju u svojoj bazi u Zenici za subotnju kvalifikacijsku utakmicu protiv selekcije Velsa. Atmosfera i raspoloženje u timu su na visokom nivou, iako postoje problemi oko povrijeđenih igrača.

Selektor reprezentacije Mehmed Baždarević je i danas stao pred novinare, što je potvrda njegovog studioznog rada i posvećenosti svakome segmentu u i oko reprezentacije.

Za početak je govorio o povredama Kolašinca, Zeca, Džeke i Lulića.

"Kolašinac i Zec su na okupljanje došli sa lakšim povredama, a naš medicinski tim tretira sa terapijama i mi ćemo sve učiniti da budu spremni za subotu. Večeras su na poštedi, sutra ćemo vidjeti kakva je evolucija njihovih povreda pa ćemo vidjeti dalje. Lulić trenira, a Džeko ima program po kojima trenira, tako da ga očekujemo sutra poslijepodne na terenu. Mi od prvog dana ne izmišljamo ništa, nego se iskreno nadamo da želimo da svi budu spremni za utakmicu u subotu", nada se Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Novinar BBC-a pitao je selektora da li je iznenađenje što je Vels lider grupe.

"Za mene Vels nije iznenađenje, mislim da je to fudbalska nacija koja godinama napreduje i ulaže u fudbal.  Svi igrači igraju u dobrim klubovima, ja im želim da im čestitam na onome što su oni uradili u ovim kvalifikacijama, nadam se da će i oni nama čestitati u subotu nakon pobjede", kazao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.