Baždarević: Ne plašim se Belgije

Nema straha od sjajne ekipe Belgije

Baždarević: Ne plašim se Belgije

E. Škorić

Selektor Mehmed Baždarević objavio je danas u hotelu Europa spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve u kvalifikacijama.

Meša je pozvao 24 igrača, među njima i četvoricu novajlija, Jasmina Burića, Josipa Kvesića, Marija Vrančića i Marina Aničića.

"Sigurno da izostanak nekih igrača stvara određene probleme, ali nije nam to prvi put da se takvo nešto desi. Zato i jesmo napravili malo širi spisak", rekao je selektor, koji zna da će biti teško protiv Belgije.

"Belgija je jedna od boljih selekcija u Evropi, ali moramo imati ambicija da pokažemo odlučnost. Moramo da pokažemo sve ono što smo ranije pokazivali. Ne plašim se, mada je Belgija jako dobra ekipa".

Možemo li do dobrog rezultata?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Dobar rezultat i dobra igra su ono što želimo, ali ponavljam da se radi o kvalitetnoj ekipi. Svi pravimo neke kalkulacije, no sada je Belgija najbitnija i na nju se moramo skoncentrisati. Da više ne ponavljam koliko su Belgijanci dobri i opasni...", dodao je Meša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.