Selektor Zmajeva pred duel s Andorom

Baždarević: Ne razmišljam o katastrofalnom scenariju

Najbolja fudbalska selekcija naše domovine sutra će na stadionu u Andora la Velli odigrati svoj prvi kvalifikacioni susret u 2015. godini protiv reprezentacije Andore. 

Pored što će to biti prva utakmica našeg nacionalnog tima u novoj godini, susret s Andorom bit će i debi Mehmeda Baždarevića na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Što se tiče utakmice nepoznanica nije bilo. Jedina nepoznanica je bio Salihović, svi ostali momci su spremni. Učiniti ćemo sve da ga osposobimo za susret sa Austrijom, koji nije tema ove press-konferencije. Što se tiče sastava on će bit poznat sutra pred utakmicu", rekao je Baždarević na početku zvanične press-konferencije koja je održana neposredno prije posljenjeg treninga Zmajeva na stadionu Nacional u prijestolnici Andore.

Što se tiče formacije za sutrašnju utakmicu i činjenice da se utakmica igra na umjetnoj podlozi, Baždarević je rekao:

"Razmišljali smo o formaciji, i ona će vjerovatno biti s dva napadača. Što se tiče terena jasno je da to nisu optimalni uslovi koje bi željeli i mi i Andora, ali na nama je da damo sve kako bi stigli do pobjede", istakao je selektor bh. tima.

Dan pred utakmicu, ima li treme i bojite li se nekog katastrofalnog scenarija?

"Kao prvo dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prvi put sm obukao 1994. godine, a sada je 2015. godina i sretan sam zbog toga što sam sada na klupi ove selekcije. Ne razmišljam o scenariju koji bi mogao završiti katastrofalno. Scenarija može biti svakakvih, ali o onom lošem ne želim misliti, makar ne sada", rekao je popularni Meša, te na kraju dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Poznajemo ekipu Andore, znamo da su u stanju odigrati dobru utakmicu na njihovom nivou. Znamo da su motivisani, međutim mene zanima isključivo moja ekipa, a oni su pokazali su da su spremni i motivisani. Očekujem dobar i ozbiljan meč i dobar rezultat po moj tim".

Utakmica između Andore i Bosne i Hercegovine počinje u subotu u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.