Baždarević: Ne treba spominjati koliko nam znači ovaj meč

Selektor nakon objave spiska

Baždarević: Ne treba spominjati koliko nam znači ovaj meč

Nakon što je izdiktirao spisak fudbalera na koje računa za kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela, selektor Zmajeva Mehmed Baždarević je odgovarao na pitanja novinara.

"Snimili smo igru protivnika, spremili smo se. Razgovarali smo sa svim igračima koji su na spisku. Mislim da mi možemo i hoćemo, i vjerujem da ćemo raditi u odličnom raspoloženju sve do utakmice. Od kolikog je značaja ova utakmica ne želim uopšte da spominjem", rekao je Baždarević na početku svog obraćanja predstavnicima medija.

Naša prednost u duelu s Izraelom, šta bi to moglo biti?

"Imamo izuzetan kvalitet. Igrači su u duelima s Andorom i Austrijom pokazali da se vraćaju u pravu formu, iako neki nisu igrali mnogo u posljednje vrijeme. Znamo kvalitete i mane Izraela, trebamo publiku, ali i vas kako bi sve uspješno okončali", istakao je popularni Meša.

O planu i toku priprema za duel s Izraelom Meša kaže:

"Igrači dolaze 3. juna, dok će stručni štab doći dan ranije. Po dolasku fudbaleri će raditi individualne treninge i rekuperacije, a onda ćemo trenirati u Hrasnici i na Grbavici. Potom slijedi putovanje u Zenicu gdje ćemo ostati do same utakmice".

Planirano je i da seniorska i mlada reprezentacija odigraju međusobni duel koji će biti zatvorenog karaktera.

Emir Spahić, iako nema kluba nalazi se na spisku selektora Baždarevića, iako nakon razlaza s Bayerom ali i povrede nema kluba.

"Poznati su nam Emirovi igrački i ljudski kvaliteti. On je radio s kondicionim trenerom Leverkusena, izuzetno je motivisan i mislim da će odigrati jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Bosne i Hercegovine", rekao je Baždarević.

Sejad Salihović jedan je od onih fudbalera koji su se redovno nalazili na spisku svih ranijih selektora, ali i na posljednjem Baždarevićevom. Ipak, ovaj put među najboljim bh. fudbalerima nema igrača Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Salihović ostaje kandidat ali u posljednje vrijeme nije puno igrao. Želim još dodati da je Mario Vrančić bio na pisku, ali mu je nakon posljednje utakmice noga stavljena u gips, tako da njega neće biti", rekao je Baždarević na kraju svog obraćanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti