Baždarević: Nije Džeko homoseksualac da skida gaće Sokratisu

Zanimljiv komentar selektora

Baždarević: Nije Džeko homoseksualac da skida gaće Sokratisu

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević dao je veoma zanimljiv intervju za srbijanski Mondo, u kojem je govorio o šansama Srbije za Mundijal ali i komentarisao utakmicu koja je prije šest dana odigrana u Pireju.

Posebno je zanimljivo bilo pročitati njegov komentar na crveni karton našeg kapitena Edina Džeke, koji je u finišu utakmice nakon jednog prekršaja izgubio živce i povukao Sokratisa za šorc.

"Džeko je htio da povuče Sokratisa, a ne da mu skine šorc. Provokacije su bile po meni mnogo teže i njih bi trebalo oštrije kažnjavati, a ovo je bila reakcija koju opravdavam jer Džeko nije želio da mu skine gaće već da ga povuče. Pa nije homoseksualac! Htio je da ga 'cimne' za dres, da ga povuče jer mu je stajao nad glavom. Kapiten je doživio svašta, a vrlo lako mu je pokazan crveni karton i taj momenat je bio jako važan za nas. Koštala nas je želja da postignemo taj drugi gol, ali opet moramo biti sretni i zadovoljni partijom koju smo pružili. Ostaje, naravno, žal zbog gubitka dva boda, ali to je tako u fudbalu", rekao je Baždarević, koji je potom govorio i o sucu Jonasu Erikssonu:

"Sudija je hitno reagovao, možda čak i uradio nešto smišljeno jer je riječ o iskusnom sudiji. Sigurno je da nije bio na visini zadatka na meču jer od prvog do posljednjeg minuta nije kontrolisao utakmicu".

Govorio je Baždarević i o situaciji na tribinama, gdje su domaći navijači istakli neke uvredljive i veoma ružne transparente.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mi smo prije utakmice bili izuzetno dobro primljeni. I u grčkim medijima, a od njihovih igrača smo dobili veliku dozu respekta i prijateljstva. Zato ne mogu zbog jednog ružnog incidenta na tribinama i transparenta u isti koš staviti cijeli narod i njihov sport. Mi smo sa Grcima uvijek imali dobre sportske i prijateljske odnose, istina, vodili smo i velike fudbalske bitke, ali i uvijek imali veliko poštovanje. Taj detalj sa tribina je također bio izuzetno važan za dešavanja na utakmici jer je dodatno pojačao nervozu", zaključio je naš selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi