Press konferencija nakon utakmice

Baždarević: O igri ne bih previše, mislima smo još na Kipru

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u meču kvalifikacija za SP u gostima savladala selekciju Gibraltara (0:4).

Selektor Mehmed Baždarević nije previše zadovoljan igrom u ovom duelu, ali ističe da je bitno da su osvojena tri boda.

"Zalaganjem sam za zadovoljan, ali o igri ne bih previše. Bilo je jako teško i misliti o ovoj utakmici. Bilo je jako teško jer smo svi pod utiscima jer smo svi još uvijek mislima u meču protiv Kipra kojeg smo nesretno izgubili. Trebali smo pobijediti, odradili smo posao profesionalno, ali ističem da je bilo jako teško jer smo mislima bili negdje drugo", rekao je Baždarević, te je komentarisao činjenicu da u ovim utakmicama nije pružio šansu Jozi Šimunoviću.

"Nismo htjeli da rizikujemo sa Šimunovićem, on se nije osjećao najbolje. Odlučili smo da ga ne uvodimo u igru zbog toga", rekao je Baždarević.

Također, selektor je dodao da ova selekcija nije imala ni previše sreće u nekim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mi smo zaslužili bolje rezultate protiv Grčke i protiv Kipra. Ja se nadam da ćemo biti pravi kada bude trebalo, odnosno u utakmici protiv Belgije", dodao je Meša.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti