Baždarević ostao bez igrača uoči ključnih utakmica

Loše vijesti iz Njemačke

Baždarević ostao bez igrača uoči ključnih utakmica

Na spisku bh. selektora Mehmeda Baždarevića za predstojeće utakmice protiv Belgije i Estonije, kako stvari stoje, neće biti Ermina Bičakčića. 

Prema informacijama iz Njemačke, povreda ovog defanzivca Hoffenheima je mnogo ozbiljnija nego što se smatralo u prvom trenutku i velike su šanse da Bičakčić neće dočekati spremno oktobarske utakmice reprezentacije BiH. 

Bičakčića zbog djelomične rupture prednjeg križnog ligamenta očekuje nešto duža pauza od one koju su svi očekivali, što je uoči utakmice sa Schalkeom potvrdio i Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann. 

Ove sezone Bičačkić igra veoma dobro u Njemačkoj. Uz to što je ponovo standardan, nedavno je na utakmici protiv velikog Bayerna od strane nekoliko renomiranih medija bio najbolje ocijenjeni igrač Hoffenheima, pa će njegovo odsustvo protiv Belgije i Estonije biti sigurno udarac za naš nacionalni tim. 

Spisak u narednim danima

Spisak za predstojeće dvije utakmice selektor naše fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević će objaviti u srijedu na konferenciji za medije. Prvu utakmicu Zmajevi će odigrati 7. oktobra protiv Belgije, a tri dana kasnije na rasporedu je okršaj u Estoniji. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je tabela u pitanju, naša reprezentacija se nalazi na drugom mjestu sa 14 osvojenih bodova, dok je Belgija prva sa 22. Iza nas su Grčka sa 13 bodova, te Kipar sa 10. Estonija ima osam, a Gibraltar je bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti