Press konferencija nakon utakmice

Baždarević: Ozbiljna ekipa ne smije ovako nonšalantno igrati

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskoj utakmici protiv aktuelnog prvaka Evrope, selekcije Španije (3:1).

Iako je naša selekcija pružila dobar otpor Špancima, a kraju je Crvena furija slavila sa 3:1. Nakon utakmice održana je press konferencija, a selektor BiH Mehmed Baždarević rekao je da nije zadovoljan sa igrom u svih 90 minuta. 

"Ne smije se dozvoliti jednoj ozbiljnoj ekipi da igra tako neozbiljno na početku utakmice. Pomogli smo im da postignu dva gola, nošalantno i neozbiljno smo počeli i to se ne smije dešavati jednoj ozbiljnoj ekipi. U nastavku smo igrali dosta bolje, žao mi je što rezultat nije bolji jer mislim da smo zaslužili barem remi. Ova neozbiljnost i nošalantnost se ne smije ponoviti. Duljević je jedan od igrača koji je pokazao puno i generalno mladi igrači su odigrali jako dobru utakmicu. Mladi momci su nam pokazali da možemo računati na njih", rekao je Baždarević.

O crvenom kartonu Emira Spahića selektor je rekao:

"Iskren da budem nisam uopšte vidio šta se desilo tek su mi maloprije kazali šta se dogodilo, to se ne može opravdati. To nam je poremetilo plan igre i plan izmjena. To mora biti snaga i trebaju se sačuvati nervi i misliti samo o reprezentaciji. Ne mogu komentarisati to detaljno jer nisam vidio šta se desilo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Baždarević je dodao da je Edin Džeko zbog povrede morao napustiti teren u prvom poluvremenu. Te je dodao da su Milan Đurić i Armin Hodžić također pokazali da su igrači na koje ova reprezentacija može računati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi