Selektor je optimista

Baždarević: Postoji velika šansa da Džeko sutra igra

E. Škorić

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević očekuje sutra dobru utakmicu i plasman našeg nacionalnog tima u baraž.

Ukoliko bh. reprezentacija slavi na Kipru sutra navečer, obezbijedit će plasman u baraž, a podsjetimo da nam odgovara i neriješeno, ali u tom slučaju Izrael ne smije pobijediti Belgiju.

"Izgubili smo u prvoj utakmici od jedne ekipe koja igra dobar fudbal. Svi znamo da će sutra bitI jako teško. Nemamo kalkulacija, došli smo da se nadigravamo. Nećemo igrati na bod, želimo da igramo, da prođemo u baraž", rekao je Baždarević, osvrnuvši se na pitanje o Edinu Džeki.

"Ponoviću još jednom, čekamo večerašnji trening da donesemo konačnu odluku o Džeki. Postoji velika šansa da on sutra igra. Odlučćemo večeras da li će Edin početi utakmicu".

Selektor tvrdi da nije važno kojih 11 će sutra istrčati...

"Moramo vidjeti stanje s igračima večeras. Svi su dobro odradili jučerašnji trening. No, hajde da pričekamo do večeras, da vam ne iznosim netačne informacije. Igrači su spremni i najmanji je problem kojih 11 će istrčati sutra", dodao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo da Kipar voli da igra fudbal, a i mi smo ekipa koja voli da se nadigravamo. Nadam se dobrom meču", istakao je Meša.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.