Baždarević pozvao 25 igrača, Spahić na spisku

Zmajevi za duel sa Andorom i Austrijom

Baždarević pozvao 25 igrača, Spahić na spisku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, obavio je spisak fudbalera na koje će računati za kvalifikacioni duel za Evropsko prvenstvo sa Andorom, koji se igra 28. marta, te za prijateljski susret sa Austrijom, koji je na programu tri dana kasnije u Beču.

Za svoj selektorski debi na klupi Zmajeva Baždarević je pozvao 25 igrača za susret sa Andorom, a to su:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor).

Vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Tino-Sven Sušić (Hajduk), Izet Hajrović (Werder), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Sturm), Sanjin Prcić (Rennais), Gojko Cimirot (Sarajevo).

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Milan Đurić (Cessena), Riad Bajić (Željezničar).

Okupljanje je predviđeno za 23. mart do 14 sati u Zenici, a uz ovih 25 fudbalera Baždarević je za duel sa Austrijom na spisak uvrstio Tonija Šunjića i Semira Štilića. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon što je pročitao imena sa svog spiska na koja će računati u svojoj prvoj reprezentativnoj akciji u ulozi selektora, nekadašnji kapiten najbolje fudbalske selekcije obratio se i predstavnicima novinara koji su se u velikom broju okupili u jednoj od sala hotela Europa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.