Baždarević: Sada je sve do Jajala
Foto: EPA

Vjeruje da će Portugal osvojiti Evropsko prvenstvo

Baždarević: Sada je sve do Jajala

A. Beganović

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Mato Jajalo dobio je od FIFA-e dozvolu da igra na naš nacionalni tim što je svakako dobra vijest uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dugo vremena Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević svojim uticajem su od FIFA-e pokušavali dobiti dozvolu za promjenu sportskog državljanstva fudbalera Palerma.

Na kraju su uspjeli, a Baždarević je zadovoljan zbog FIFA-ine odluke, što je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba.

"Naša i njegova želja su presudili. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da omogućimo Jajalu da dobije pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu i u tome smo uspjeli. Radi se o dobrom igraču koji će sigurno pojačati konkurenciju na mjestu gdje smo znali biti deficitarni. Sada je sve do njega, preduslovi za nastupo su stvoreni. Nadam se da će biti standardan u svom timu, da će pružati dobre partije i da će me "natjerati" da ga pozovem", za SportSport.ba je istakao Baždarević.

Selektor našeg nacionalnog tima s mnogo pažnje je pratio Evropko prvenstvo, a smatra da su se u finale plasirale ekipe koje to možda i nisu zaslužile.

" Ne znam, nekako sam mišljenja da u finalu nisu ekipe koje su bile najbolje tokom turnira. Francuska po meni može mnogo bolje, dok je Portugal imao mnogo sreće, pogotovo u grupnoj fazi. Nakon toga su Portugalci rasli, popravljali su stvari u hodu i u polufinalu su pružili najbolju partiju. Vidio sam ih kao potencijalno iznenađenje, ali realno nisu zaslužili da dođu do finala. Međutim, u fudbalu je sreća bitan faktor i ako bih morao birati između Francuske i Portugala rekao bih da će Portugal osvojiti naslov", istakao je Baždarević.

"Njemačka je bez obzira na sinoćnji poraz bila na nivou. Italija me je prijatno iznenadila i malo mi je krivo što su se u četvrtfinalu sastale ove dvije ekipe. Nekako mi se čini da na Evropskom prvenstvu nije pobijedio fudbal. Igralo ser čvrsto i taktički disciplinovano, a manje pažnje se poklanjalo atraktivnoj igri", dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

Najveći favorit za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. iz naše grupe Belgija, nije se proslavila na Evropskom prvenstvu.

"I dalje tvrdim da imaju najbolje pojedince ali nisu imali ekipe. Došli su do četvrtfinala što je za njih neuspjeh jer imaju takvu skupinu igrača koja se mora boriti za trofeje. Da li je do trenera? Ne znam šta da vam kažem. Nije im trener rekao da igraju individualno, da ne poštuju njegove zamisli i da im timska igra bude na dnu prioriteta. Međutim, bez obzira na sve, oni su kvalitetna ekipa koja ima svijetlu budućnost", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi