Baždarević: Spahić ne voli gubiti i mnogima može biti uzor

Belgijskim novinarima zanimljiv Emir Spahić

Baždarević: Spahić ne voli gubiti i mnogima može biti uzor

Ugledni belgijski mediji su uoči večerašnje utakmice mnogo pažnje posvetili bh. reprezentativcu Emiru Spahiću.

Iskusni defanzivac Hamburger SV-a je zahvaljujući skandalima u proteklom periodu dospio u centar pažnje javnosti u Njemačkoj, a naš selektor i dalje ima riječi hvale za 35-godišnjeg Emira Spahića. Unatoč svojim godinama i dalje je jedan od naših glavnih igrača. 

"To je uzoran igrač. Spahić može poslužiti mnogim igračima kao primjer i ja ga poznajem već deset godina. To je vrlo ljubazan momak", izjavio je Baždarević za tamošnje medije, dodavši:

"Istina, nekada prebrzo reaguje i ne podnosi poraz. Da posjeduje kapitenske osobine pokazao je u mnogim situacijama i uvijek je na raspolaganju."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgijanci će večeras na svom terenu zasigurno tražiti puni plijen protiv Bosne i Hercegovine, međutim ne bi im bio prvi put da očekuju sve, a na kraju - ne dobiju ništa. U dosadašnjim međusobnim omjerima naša selekcija je slavila tri pobjede u pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.