Baždarević: Sretan sam što se Ibišević vraća u formu
Foto: EPA

Ohrabrenje pred odlučujuće utakmice

Baždarević: Sretan sam što se Ibišević vraća u formu

Mehmed Baždarević u predstojećim utakmicama protiv Velsa i Kipra neće moći računati na Edina Džeku, a njegovo mjesto u timu vjerovatno će zauzeti Vedad Ibišević. 

Napadač Herthe je danas postigao svoj četvrti ovosezonski pogodak za berlinski tim, što predstavlja dodatno ohrabrenje za selektora Baždarevića pred odlučujuće utakmice kvalifikacija.   

"Sigurno da je Ibiševićeva forma velika stvar za sve nas, pogotovo za njega. On je ranije prolazio kroz vrlo težak period i sve ukazuje na to da je pun samopouzdanja. Sretan sam što se vraća u formu, a to nam je itekako važno pred utakmice sa Velsom i Kiprom", kazao je Baždarević za SportSport.ba. 

Inače, Ibišević je postigao nekoliko ključnih pogodaka za državni tim. Svojim golom protiv Litvanije je odveo BiH na Mundijal, a na Svjetskom prvenstvu u Brazilu zatresao je mrežu protiv Argentine i ušao u historiju kao nogometaš koji je postigao prvi gol za reprezentaciju na jednom velikom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.