Selektor nakon dolaska u Sarajevo

Baždarević: Sudija nas je oštetio za dva boda

E. Škorić

Stručni štab bh. reprezentacije, čelnici Saveza, te dvojica reprezentativaca vratili su se danas u Sarajevo.

Većina igrača otputovala je prema svojim klubovima, a u avionu iz Atine za Sarajevo bili su smješteni Miroslav Stevanović, Kenan Pirić, selektor Mehmed Baždarević i osoblje bh. reprezentacije, kao i pojedini ljudi iz Saveza.

"Moramo biti zadovoljni. Ja sam zadovoljan dobrom igrom. Žao mi je što igra i ponašanje nisu krunisani pobjedom, ali i ovaj bod je jako dobar i jako važan i ako nastavimo ovako, naši planovi i ciljevi bit će i stvarnost na kraju kvalifikacija", rekao je Baždarević, dodavši da je Sead igrao dobro unatoč tome što je slab došao na okupljanje:

"Sead je odigrao srcem, izuzetno dobru utakmicu. Imali su i on i Spaha, kao i Višća i Ogi dosta problema, ali svi su htjeli da igraju i dali su sve od sebe. Mogu samo da im čestitam".

"Šunjić je igrao izvanredno, a najveća šteta je bila što je Edin nepravedno isključen i što nas je sudija oštetio za dva boda. Čitavih 90 minuta bilo je provokacija i suđenje naklonjeno domaćinu", dodao je Meša.

"Mogli smo pobijediti i nismo sebi smjeli dozvoliti taj gol. Dali smo sve od sebe, trebalo je malo mangupluka i bezobrazluka. Koštala nas je želja da damo drugi gol", ističe Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Povreda Spahića bila je ozbiljna i prije utakmice, a na pregledima ćemo vidjeti šta će biti", na kraju je rekao bh. selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi