Selektor hvali ozbiljnost

Baždarević: Teško mi je ocijeniti na kojem smo nivou

Bh. fudbaleri slavili su s 3:0 protiv Andore u susretu petog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Edin Džeko je postigao tri gola uz tri asistencije Senada Lulića i zahvaljujući njima Zmajevi su stigli do prvog trijumfa u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

"Izuzetno je bitno da smo pobijedili. Za nas je najbitnije bilo da igramo ozbiljno i kući se vratimo sa tri boda, bez obzira na to što protivnik nije atraktivan. Igrači su zaslužili pohvale iako je bilo malo nervoze. Spremamo se sada za ono što nas dalje čeka u susretima kvalifikacija", kazao je Baždarević.

"Mislim da je naša ekipa bila izuzetno ozbiljna i da smo krenuli dosta dobro. Psihički nije bilo lako jer znamo da je Andora napravila puno problema nekim selekcijama iako nemaju neku reputaciju. Ovakve utakmice je jako teško spremiti. Zato sam zadovoljan pristupom mojih igrača. Ozbiljnost u igri je ono što ću da zapamtim od večerašnje utakmice", dodaje Meša, pa nastavlja:

"Teško je u ovom momentu dati ocjenu na kojem nivou je naša ekipa. Mislim da smo u igri imali jako interesantne trenutke, ali meni je teško iz ove utakmice ocIjeniti na kojem smo nivou".

"Jako dobra stvar je ako smo uspjeli da se ne osjeti dolazak novih igrača, a to je najveća zasluga momaka koji su tu godinama i nosioci svega onoga što se dešavalo. Osjeti se ozbiljan rad, vrlo je ugodno biti sa ovom ekipom. Mislim da su stariji igrači izuzetno primili mlađe i da je to jedan veliki poen za nas", smatra Meša.

Ibišević prolazi kroz težak period? Kako ste vi vidjeli njegov nastup?

"Vedo zaslužuje da mu svi pomognemo. Sigurno da je kod njega bilo nervoze, pogovoto kada je promašio par šansi, ali ja se nadam da će on vrlo brzo da se vrati u takmičarsku formu i da će ponovo biti onaj stari Vedo. Na nama je da mu damo sve i da ga vratimo da bude onaj igrač na kojeg smo naučili", istakao je Baždarević.

Komentar na igru Edina Višće?

"Svi znamo da on igra dobro u svom klubu i da je to argument da bude ovdje. Večeras je pokazao da s pravom može tražiti svoje mjesto u reprezentaciji. Lijepo ga je vidjeti hitrog, brzog sa ostalim igračima. To je jedan veliki plus za sve nas". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Komentar Izrael - Vels 0:3? Vaš komentar na taj rezultat?

"Ako gledamo kako se Vels ovdje namučio, a onda ode u Izrael i pobijedi. Ja sam malo iznenađen, ali svako može dobiti svakog u ovoj grupi. Da li je to dobro ili ne, to ćemo komentarisati kasnije. Na nama je da se spremimo. Nadam se da Bosnu neće moći dobiti niko", zaključio je selektor Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.