Meša nakon sjajne pobjede

Baždarević: U ovoj grupi je sve moguće

E. Škorić

Mehmed Baždarević govorio je pred novinarima nakon utakmice protiv Izraela. Imao je razloga da bude sretan, pošto su naši momci s 3:1 savladali Izrael u važnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mešu su novinari dočekali gromoglasnim aplauzom. 

“Ovo je znak jednog respekta. Hvala vam puno”, kazao je Baždarević na početku press konferencije.

“Težak meč. Ipak se radi o kvalitetnoj ekipi. Bilo je pritiska zbog važnosti utakmice. Sve su to elementi koji su imali utjecaj, nije se bilo lako spremiti, ali igrači su igrali baš onako kako smo se dogovorili, posebno u prvih 20 minuta”, kazao je Baždarević, dodavši:

“Zaslužili smo pobjedu jer smo dobro igrali, puno smo trčali, imali smo loptu više od njih u nogama”.

Je li bilo nervoze kad je Izrael poveo s 1:0.

“Bilo bi teško da je ostalo 1:0 na poluvremenu za Izrael. Mogli smo izgubiti kontrolu nad utakmicom. Imali smo sreću da se odmah vratimo, da postignemo gol. Poslije smo kontrolisali utakmicu. Treći gol nas je stavio u dobru situaciju”.

Da li ima stvari koje treba popraviti do Belgije? “Nema!”, poručio je Meša.

“Mislim da ćete se svi složiti. Edin je bio najbolji na terenu. Unosio je pometnju u igru Izraela. On igra dobro, kontinuirano. Igrači su igrali onako kako smo željeli. Ta dva gola su plod njegove dobre igre, ali i ekipa je kompletna igrala igru kakva je najbolje odgovara Višći”.

O Vranješu

“Za mene je odigrano izvanrednu utakmicu. Mogu samo da mu čestitam na njegovom ponašanju i njegovoj igri”.

Situacija u grupi

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Nismo očekivali da će Belgija izgubiti, ali u ovoj grupi očito je sve moguće. Bitno da smo mi ostali u životu. Ova utakmica nam daje optimizam. Neće biti lako, ali pustite nas da malo proslavimo, da se sve ovo slegne. U Belgiji će možda biti za nas majstorica, ali ne bih sada o tome. Drago mi je da smo večeras u Zenici pred divnom publikom ostvarili pobjedu”.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.