Press konferencija pred meč BiH - Španija

Baždarević: Važno je odigrati dobro, ali bitan je i rezultat

E. Škorić

Bh. reprezentacija sutra će s početkom u 18 sati na AFG Areni u St. Gallenu odigrati prijateljski meč sa selekcijom Španije.

Selektor Mehmed Baždarević ističe da je važno da odigramo dobro, ali da je isto tako važno ostvariti i dobar rezultat. 

"Važno je da vidimo dobru igru, dobro izdanje reprezentacije, ali treba nam i rezultat. Znamo svi o kakavom se rivalu radi. Ovo je dobra prilika, moramo pokazati da možemo biti dobar rival takvoj jednoj jakoj selekciji. Iako su igrači uveliko na odmorima, a oni su misima na EP, mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ostvarimo i dobru igru i dobar rezultat", rekao je Baždarević.

Prvih 11?

"Imamo još jedan trening. Volio bih da mogu svi da igraju. Radi se ipak o kvalitetnom protivniku, ali želio bih da dam šansu i onima koji čekaju. Odlučit ćemo sve nakon večerašnjeg treninga".

Novi igrači će dobiti šansu

"Ovakve utakmice su prava prilika da vidimo koliko mogu ti momci koje sam pozvao. Mislim da su ovo prave prilike za te nove igrače, da pokušaju da ih iskoriste. I 15 minuta protiv Španije za neke mlade igrače puno znači. Davat ćemo šanse mladim igračima da napreduju. Želimo stvoriti prave reprezentativce od njih".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Teško je naći zamjenu za Džeku i Spahića, ali naš posao je da ih nađemo, a svi znate koliko je to teško. U ovih nekoliko utakmica što smo vidjeli i probali, vjerujem da će biti lijepih iznenađenja", dodao je Meša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi