Baždarević večeras posljednji put predvodi Zmajeve?
Foto: EPA

Ističe mu ugovor

Baždarević večeras posljednji put predvodi Zmajeve?

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević bi večeras protiv Estonije mogao posljednji put predvoditi Zmajeve.

Prema važećem ugovoru sa NFSBiH, Baždarević nakon završetka posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prestaje biti selektor naše reprezentacije, pošto BiH nije izborila plasman na Mundijal.

”Baždarevićev mandat na funkciji selektora važi do okončanja Mundijala u Rusiji, odnosno u slučaju da se BiH ne plasira na Svjetsko prvenstvo, zaključno sa posljednjom utakmicom u kvalifikacijama", stoji u Mešinom ugovoru sa bh. Savezom.

Još uvijek nije poznato hoće li NFSBiH ponuditi Baždareviću produžetak saradnje ili će krenuti u potragu za novim selektorom, što će najvjerovatnije biti slučaj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mehmed Baždarević je za selektora Bosne i Hercegovine imenovan 13. decembra 2014. godine, kada je izabran ispred Faruka Hadžibegića, Igora Štimca, Amara Osima, Milovana Rajevca...

Iako je imao dva pokušaja, Baždarević nije uspio odvesti Zmajeve ni na jedno veliko takmičenje. BiH je propustila Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a neće nastupiti ni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi