Nakon remija u Beču

Baždarević: Vidio sam mnogo pozitivnih stvari

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zadovoljan je igraom protiv Austrije u prijateljskom meču koji je okončan remijem 1:1.

"Možemo biti zadovoljni rezultatom i igrom, bilo je dosta trčanja. Ne ulazim u velike analize, satisfakcija je i igra i rezultat", rekao je Baždarević, te je dodao:

"Ove utakmice su nam dale nadu za budućnost. Bilo je dosta dobre i disciplinovane igre u obje utakmice. Kada se slegne sve pogledaćemo ozbiljnije i znati bolje do sljedećeg meča", ističe selektor koji priznaje da je želio pobjedu.

"Htio sam isprobati igrače, ali i dobiti utakmicu. Pitaćemo igrače zašto je utakmica bila grublja. Vjerovatno radi publike, a i mi i oni smo željeli dobar rezultat. Austrija ima dobru ekipu i igra dobar fudbal i nisu slučajno prvi u grupi. Nije rizik igrati sa dva špica. Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao, kao i Hajrovićem. Puno sam pozitivnih stvari vidio", rekao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor nije želio govoriti o tome da li je bilo igrača koji nisu zadvoljili, ali je istakao kako će tražiti još širu bazu igrača za reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.