Selektor bh. reprezentacije na konferenciji za medije

Baždarević: Vjerujem da će Džeko biti na raspolaganju

D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija BiH sutra će u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Velsom, a povodom toga u Zenici je odražana konferencija za medije. 

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović, koji ističe da naš nacionalni tim mora od prve minute krenuti ofanzivno ka golu Velšana. 

"Džeko je večeras na treningu i vjerujem da će sutra biti ili na klupi ili na terenu. Medicinski tim je učinio sve što je mogao u ovakvoj situaciji", kazao je Baždarević i potom se osvrnuo na protivnika. 

"Prostudirali smo Vels i očekujem da će gosti sutra igrati zatvorenije. Mi moramo imati dobru transformaciju i posjed lopte, ne smijemo griješiti i upadati i njihove zamke", istakao je selektor bh. reprezentacije. 

Svoj komentar dao je i Asmir Begović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo navikli na ovakav pritisak. Igrači su spremni i moramo napasti Vels u ovoj utakmici", riječi su golmana Chelseaja. 

Velšanima do kraja kvalifikacija predstoje dvije utakmice, a za plasman na Evropsko prvenstva potreban im je samo jedan bod. Meč se igra s početkom od 20 sati i 45 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.