Zmajevi se okupljaju u Zenici

Baždarević: Vjerujem i dalje da će Džeko i Lulić igrati

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Trening centru N/FSBiH do kraja dana, a prvi koji je stigao u bazu naše selekcije bio je selektor Mehmed Baždarević.

Strateg naše selekcije obratio se prisutnim novinarima, a bez obzira na mnoge poteškoće i povrede djelovao je dosta optimistično, te ubijeđenja da naša selekcije može do pobjede nad sjajnim Velsom.

Nikad više problema od kako je imenovan za selektora?

"Puno problema imamo, nadam se da ćemo naći rješenja i da imamo snage. Očekuje nas izuzetno važna i teška utakmica, mislim da su i prije isto tako bile važne, veliko je iskušenje pred nama. Neću govoriti o protivniku da ih ne dižemo u nebesa, prvi su u grupi, igraju jako dobro, imaju veoma pozitivan period iza sebe. Od prvog dana iako se susrećemo s puno poteškoća, koje su normalne u nogometu, ali nama dolaze u nevrijeme, vjerujem da imamo snage i kvaliteta da sve prebrodimo. Biće jako teško protiv Velsa, ali učiniti ćemo sve da dođemo do rezultata koji želimo", nada se Baždarević.

Lijepe vijesti su sjajne partije Ibiševića i Pjanića u svojim klubovima.

"U jednom momentu smo bili zabrinuti, nije bilo dovoljno minutaže u klubovima, ali stvari se mijenjaju. Ohrabruje da naši momci igraju dobro u svojim klubovima, da Bičakčić, Spahić, Ibišević dobro igraju u svojim klubovima. Nadam se da će i ostali koji su ovdje dati sve od sebe, tokom ovih par dana, znamo šta nas čeka i koliko će nam trebati znanja, snage i pameti protiv Velsa", ističe selektor.

Nisu svi igrači stigli, do kraja dana i sutra će biti kompletna ekipa, ne želi govoriti o povredama igrača.

"Neki su stigli, većina će doći do kraja dana osim dva igrača koja će doći večeras ili sutra rano. O povredama ne bih puno, jer trebamo prvo vidjeti da ih naša medicinska ekipa pregleda. Znate prije da je Pjanić trebao biti odsutan četiri sedmice pa je počeo igrati za 10 dana,  ne bih želio da dajem informacije koje nisu u mom domenu, vidjet ćemo ubrzo sa kakvim igračima ćemo raspolagati protiv Velsa", kaže popularni Meša.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koliko je realno bez Džeke, Bešića i Lulića savladamo sjajni Vels.

"Veliki je hendikep za nas izostanak pomenutih igrača, da vam sad ne crtam, ja i dalje vjerujem da će svi zaigrati osim Bešića, ali ako i ne mognu zaigrati ja vjerujem u ova 22 igrača. Kada smo mi na nivou, oni sigurno nisu bolji od nas, iako su oni u izuzetno pozitivnom nizu. Utakmice ne dobivaju uvijek bolje reprezentacije na papiru, učinit ćemo sve, imamo snage, biće teško, ali mislim da možemo napraviti sve što je potrebno za pobjedu", kazao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.