Baždarević: Za sada me niko nije kontaktirao

Meša spreman prihvatiti izazov

Baždarević: Za sada me niko nije kontaktirao

Nakon što je selektorska fotelja fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ostala upražnjena poslije otkaza Safetu Sušiću zbog loših rezultata u prva četiri kola kvalifikacija za EURO 2016. godine, mnogo je imena u opticaju za Papetovog nasljednika

"Ad hoc" komisija koja je imenovana za sastavljanje spiska kandidata za novog selektora imati će mnogo posla.

Prvi kapiten fudbalske reprezentacije naše domovine u prvim kvalifikacijama za SP i legenda Željezničara, Mehmed Baždarević, spominje se kao jedan od potencijalnih kandidata za upražnjeno selektorsko mjesto.

"Za sada me niko nije kontaktirao. Znam da postoji određena procedura oko svega, ali ako budem kandidat spreman sam i motivisan da budem selektor reprezentacije čiji sam prvi kapiten bio", rekao nam je na početku razgovora Baždarević, koji je bez posla u Francuskoj.

Upravo će ova zemlja biti domaćin naredne smotre najboljih fudbalskih reprezentacija Starog kontinenta, a ukoliko bi se desilo da kojim slučajem bude izabran za selektora fudbalske reprezentacije BiH, svakako da bi nastup na EP u Francuskoj bio dodatni motiv za nekadašnjeg fudbalera Željezničara. 

"Svakako da je činjenica da se Evropsko prvenstvo igra u Francuskoj veliki motiv, ali za mene lično veći bi motiv bio biti selektor reprezentacije moje zemlje. Imam iskustva i kontinuitet rada u Evropi, a uz to odlično poznajem našu ekipu. Znam da su sada šanse za plasman na EP minimalne, ali one još uvijek postoje. Kolike su tačno to ne znam, ali ja sam optimista. Imam plan i strategiju kako otići na EURO, a uz to sam izuzetno motivisan da budem selektor", kazao je bivši trener Sochauxa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju razgovora Baždarević nam je otkrio da je još prije nekoliko dana treba stići u bh. prijestolnicu, ali ga je spriječio jedan trenerski seminar na kojem je učestvovao. Ipak, kako sam kaže, u narednim danima ga možemo očekivati u Šeheru.

"Planirao sam dolazak u Sarajevo još prije par dana, ali sam ga morao otkazati zbog jednog seminara na kojem sam učestvovao. Svaki put kada dođem u Sarajevo svratim do Saveza, nadam se da ću ovaj put imati poseban razlog", rekao je bh. stručnjak sa francuskom adresom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.