Trener Čelika se nada dobrom rezultatu protiv Sarajeva

Beganović: Biće promjena u sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Sarajeva sutra će odigrati jedan od derbija petog kola Premijer lige BiH. Dueli ova dva kluba su uvijek privlačili ogromnu medijsku pažnju, tako da i ovaj put nije ništa drugačije.

Zeničani žele nastaviti pozitivnu tradiciju u utakmicama protiv Sarajeva na Bilinom polju, a prvi pomoćnik Elvedin Beganović vjeruje da njegova ekipa sutra može do povoljnog rezultata. 

"Mi stvarno respektujemo Sarajevo, to je jedna od najjačih ekipa i aktuelni prvak naše zemlje tako da vrlo dobro znamo ko nam dolazi na Bilino polje. Nakon što smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u posljednjih šest-sedam mjeseci protiv Travnika na Piroti, želimo popraviti utisak u debiju kola protiv Sarajeva. Znamo sve prednosti i mane našeg protivnika, igrači su spremni i svjesni da samo maksimalnim angažmanom možemo do pobjede", nada se Beganović.

Određenih promjena u sastavu će biti, upitan nastup Mahira Karića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako nam ne bude igrao Mahir Karić, koji je jedan od naših najboljih igrača onda je to veliki problem. Čitavu sedmicu nije trenirao s ekipom, zbog velike upale grla, a vjerujem da će sutra biti u konkurenciji za sastav, pa makar i na klupi za rezervne igrače. Osim toga ne možemo već računati na Baraća, Salčinovića i Džafića, dok će biti dvije ili tri promjene u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Travnika. Uz sve poteškoće, nadamo se pozitivnom rezultatu", kazao je Beganović.

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti