Trener Čelika za SportSport.ba

Beganović: Bureković želi da ide, moramo naći zamjenu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u drugoj pripremnoj utakmici danas su na Kamberovića polju remizirali 1:1 protiv Žepča , crno-crveni su protiv Viteza odigrali bez golova, a danas u kombinovanom sastavu nisu uspjeli da savladaju goste iz Žepča.

Nakon utakmice svoj komentar je dao i šef struke Elvedin Beganović, koji se osvrnuo i na igrače na probi, te eventualni dolazak i odlazak nekih igrača.

"Kao što smo i protiv Viteza igrali neriješeno, evo i danas nismo uspjeli da savladamo Žepče, da sam zadovoljan, nisam bog zna šta. Bilo je dosta mladih igrača i onih koji su na probi, oni su dali svoj maksimum, nije da nisu htjeli, ali nije bilo uigranosti. Žepče je pružilo dosta dobar otpor, iako smo mi bili dominantni, ali ipak nije ono što smo danas očekivali", ističe Beganović.

Još nije poznato koji će igrači putovati na pripreme u Crikvenicu.

"Vidjet ćemo još, dok dobijemo informaciju koliko može igrača da ide na drugu fazu priprema. Imamo mali kadar, povest ćemo u Crikvenicu 22 igrača i tri golmana da imamo dovoljno igrača za treninga i utakmica. Neće biti dolazaka novih igrača, ovo što je imamo tu je vjerovatno čime ćemo ući u sezonu. Nemamo ljude koji trebaju da odobre finansijska sredstva, pojavila se informacija da Bureković želi da ide, moramo onda naći njegovu zamjenu na poziciji lijevog bočnog", kaže Beganović.

Čolić je otišao, Bureković je na izlaznim vratima.

"Imamo Gorana Popovića na desnom beku, a Jovo Kojić također to može zatvoriti tu imamo dovoljno kadra da zamijenimo Čolića, mi imamo problem s lijevom stranom. Marin Popović je nekoliko puta krpio tu poziciju u prošloj polusezoni, ali definitivno moramo naći neko rješenje na toj poziciji ako Bureković napusti klub", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi