Trener Čelika pred meč protiv Željezničara

Beganović: Dat ćemo maksimum i nadam se dobrom suđenju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u derbiju 28.kola Premijer lige dočekati sarajevski Željezničar. 

Za domaćina sutrašnja utakmica je prilika da se oporave od poraza protiv Viteza u prošlom kolu, te možda da prekinu neugodnu tradiciju protiv kluba s Grbavice, budući da crno-crveni ne znaju pobjedu protiv Željezničara punih sedam godina.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija, na kojoj su govorili trener Elvedin Beganović i defanzivac Jovo Kojić. Strateg Zeničana vjeruje da poraz od Viteza u prošlom kolu nije puno uticao na ekipu, te da će sutra dati svoj maksimum protiv veoma jakog protivnika.

"Poslije poraza u Vitezu nismo imali baš puno vremena da se oporavimo, sutra ćemo vidjeti koliko smo uspjeli da vratimo i motivišemo ekipu. Mislim da ipak protiv Željezničara igračima ne treba poseban motiv, jer su to derbi utakmice, gdje svi igrači žele da se dokažu i pokažu svoj kvalitet. Naš protivnik ovu polusezonu nema poraza, teško primaju golove i teško možemo naći neke mane u njihovoj igri. Mi ćemo čekati strpljivo neku grešku Željezničara i nadam se da ćemo je dočekati i utakmicu okrenuti u svoju korist, sigurno je da ćemo dati svoj maksimum da ostanemo neporaženi", nada se Beganović.

Za sutrašnju utakmicu će biti određenih promjena u ekipi.

"Vraćaju nam se Mahir Karić i Anel Dedić, koji će zauzeti svoje pozicije u ekipi, sutra ne možemo računati na Heću i Kazazića, koji imaju kartone. Malo ćemo izmijeniti  veznu liniju, biće to nešto ofanzivnija nego inače, a nadam se da ćemo to iskoristiti i parirati Željezničaru. Poslije duge pauze Selimović i Popović nisu baš zadovoljili u Vitezu, jedan će sutra početi sutra utakmicu, dok će drugi vjerovatno ući s klupe. Sutra nije bitno ko nastupi, svaki igrač treba dati svoj maksimum i onda rezultat neće izostati", ističe trener Čelika.

Sutrašnju utakmicu sudit će sudija, koji je ove sezone već dva puta oštetio Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se sutra da će utakmica proći s normalnim suđenjem, neka sudija radi svoj posao kako najbolje zna, griješit se naravno može, ali ne namjerno. Ja nemam ništa protiv tog sudije, niti bilo ko iz našeg kluba, ali eto desilo se da je on dva puta na našim utakmicama pravio greške, ali nadam se da to neće biti slučaj u sutrašnjoj utakmici", kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika:Adilović, Kojić, Džidić, Jusić, Bureković, Bajraktarević, Dedić, Salčinović, Popović(Grahovac), Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi